КАЛИНА: користь для організму та деталі щодо споживання
Дата: 19.11.2020 15:25
Кількість переглядів: 1257
Калина – унікальний дар природи, властивості якої здатні допомогти кожному. Ягоди калини славляться багатим вмістом вітамінів A, E, P, К, С. До складу калини входять такі мікроелементи: ванадій, калій, кальцій, залізо, магній, марганець, молібден, натрій, цинк, фосфор. Також у калині містяться дубильні речовини, фітонциди, пектини. Вміст заліза в калині майже такий самий, як у шипшині та чорниці.
Корисні властивості ягід калини:
- профілактичний та лікувальний засіб гіповітамінозу;
- профілактичний засіб онкологічних захворювань;
- у залежності від індивідуальних особливостей людини, запобігає розвитку алергії;
- знижує артеріальний тиск при гіпертонії;
- виводить із організму токсини;
- позитивно впливає на роботу печінки;
- заспокоює нервову систему;
- нормалізує травлення;
- зміцнює серцевий м’яз і судини серця;
- знижує рівень холестерину у крові;
- знижує ризик ускладнення перебігу хвороби в дітей та підвищує здатність чинити опір інфекціям;
- посилює кровообіг у період менструації (під час сильної кровотечі ягода допомагає згортати кров);
- ягоди містять природний еластан, який здатний надати шкірі пружності та еластичності;
- калина швидше оновлює клітини крові, які живлять жіночі органи малого тазу;
- нормалізує пульс при аритмії.
Обмеження, яких потрібно дотримуватися при споживанні калини:
- Якщо у вас гіпотонія, то намагайтеся не вживати калину, оскільки вона знижує тиск і може призвести до непритомності.
- Будьте обережні зі вживанням калини у великих кількостях, тому що вона може викликати авітаміноз.
- Калина протипоказана при вагітн